Momentum Mozgalom

« Back to Glossary Index

Momentum Mozgalom jelentése

A Momentum Mozgalom egy magyarországi politikai párt, amelyet 2017-ben alapítottak. A párt célja a magyar politikai élet megújítása, az új generációk bevonása és a közéleti transzparencia előmozdítása. A Momentum erősen pro-európai, támogatja Magyarország Európai Unióban betöltött szerepének erősítését, és kiáll az európai integrációs folyamatok mellett. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az oktatás, az egészségügy modernizálására és a gazdasági innovációra.

Momentum Mozgalom eredete

A Momentum Mozgalom a politikai aktivisták egy csoportjának kezdeményezésére jött létre, akik változást szerettek volna elérni a magyar politikai rendszerben, csökkenteni a pártok és a politikusok közötti távolságot a választópolgárokhoz képest. Kezdetben a 2024-es budapesti olimpiai pályázat elleni kampánnyal váltak ismertté, amely széles körű társadalmi vitát és aktivizmust váltott ki.

Momentum Mozgalom különböző értelmezései

  • Politikai szempont: A Momentum egy fiatalos, dinamikus párt, amely elsősorban a fiatal választókra támaszkodik, és modern, nyitott politikát folytat, hangsúlyozva az innovációt és a változást.
  • Társadalmi szempont: A párt fontos szerepet tölt be a magyar társadalomban, mint a változás és a fiatal generációk politikai aktivizmusának hírnöke.

Példamondatok a Momentum Mozgalom szóval

  • „A Momentum Mozgalom jelentős erőfeszítéseket tesz azért, hogy javítsa Magyarország digitális infrastruktúráját.”
  • „A Momentum szerint Magyarországnak aktívabban kellene részt vennie az Európai Unió döntéshozatali folyamataiban.”

Szinonimák és kapcsolódó kifejezések

  • Újgenerációs politikai párt
  • Pro-európai mozgalom

További olvasnivalók

A Momentum Mozgalom történetéről, politikai programjáról és aktuális tevékenységéről bővebben olvashat a következő forrásokban:

A Momentum Mozgalom egy friss és innovatív szereplő a magyar politikai életben, amely különösen a fiatalabb választók között népszerű, és jelentős változást hozott a magyar politikai diskurzusba.

« Vissza a szójegyzékbe