Magyar Kétfarkú Kutya Párt

« Back to Glossary Index

Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelentése

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egy magyarországi politikai párt, amelyet 2006-ban alapítottak. A pártot gyakran az abszurd humor és a szatíra jellemzi, célja elsősorban a politikai közbeszéd és a hagyományos pártok tevékenységének kritikája humoros formában. Az MKKP az aktivizmus és a közösségi részvétel új formáit is előmozdítja, például városi környezet javítására irányuló projektekkel, és a társadalom kritikai gondolkodásának ösztönzésével.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredete

Az MKKP-t humoristák és aktivisták alapították, akik szerették volna, ha a politikában is több helyet kapna a kreativitás és az abszurd humor. A párt neve és szimbóluma is – egy kétfarkú kutya – a hagyományos politikai jelképek paródiáját képviseli. Az MKKP kezdetben inkább csak lokális aktivitásokat végzett, de később országos ismertséget szerzett azáltal, hogy részt vett választásokon és különféle társadalmi akciókat szervezett.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt különböző értelmezései

  • Politikai szempont: Az MKKP a politikai színtéren egyfajta ellenkultúrát képvisel, amely szándékosan kerüli a hagyományos politikai diskurzust, helyette a társadalmi és politikai normák megkérdőjelezésére törekszik humoron keresztül.
  • Társadalmi szempont: A párt tevékenysége a közösségi bevonásra és a polgári aktivizmusra összpontosít, gyakran humoros, figyelemfelkeltő akciókat szervezve, amelyek célja a politikai és társadalmi kérdések iránti érdeklődés felkeltése.

Példamondatok a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szóval

  • „A Magyar Kétfarkú Kutya Párt újabb vicces kampányt indított, amivel a választói apátiát próbálja leküzdeni.”
  • „Az MKKP által szervezett városi takarítási akció során a résztvevők szemetet szedtek, miközben vicces jelmezeket viseltek.”

Szinonimák és kapcsolódó kifejezések

  • Humorista politikai párt
  • Abszurd politikai mozgalom

További olvasnivalók

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt történetéről, politikai akcióiról és programjáról bővebben olvashat a következő forrásokban:

Az MKKP egyedülálló megközelítése frissességet és újszerűséget visz a magyar politikai életbe, különösen azok számára, akik a hagyományos pártoktól eltérő, új formájú politikai részvételt keresnek.

« Vissza a szójegyzékbe