TISZA párt

« Back to Glossary Index

A TISZA Párt fogalma

A TISZA Párt, teljes nevén Tisztelet és Szabadság Párt, egy új magyarországi politikai párt, melyet 2021 decemberében alapítottak Egerben. Az öndefiníció szerint ideológiamentes, sem jobb-, sem baloldali, alulról szerveződő közösség, amely középutas politikát folytat.

A TISZA Párt eredete

A párt alapítói között szerepel Szabó Attila, aki korábban a Fidesz önkormányzati képviselője volt Egerben, Deák Boldizsár, aki szintén kapcsolódik a Fideszhez, és Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt igazgatója. A párt célja, hogy új alternatívát kínáljon a magyar politikai palettán, különösen azok számára, akik a meglévő nagy pártoktól eltérő megközelítést keresnek.

A TISZA Párt esélyei és jövője

Mivel a TISZA Párt viszonylag új szereplő a magyar politikai színtéren, nehéz előre megjósolni, hogy milyen hatással lesz a 2024-es választásokra. Sikerük nagyban függ majd attól, hogy mennyire tudják meggyőzni a választókat a programjukkal és milyen hatékony kampányt tudnak folytatni.

További információk

A párt hivatalos honlapján és a sajtóban található friss információk segíthetnek jobban megismerni a TISZA Párt céljait és politikáját.

« Vissza a szójegyzékbe