Párbeszéd Magyarországért

« Back to Glossary Index

Párbeszéd Magyarországért miről szól?

A Párbeszéd Magyarországért Párt, röviden Párbeszéd, egy magyarországi zöld-baloldali politikai párt, amely 2013-ban alakult. A párt a társadalmi igazságosság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseire helyezi a hangsúlyt, és kiemelten foglalkozik a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésével, az oktatás és egészségügy fejlesztésével, valamint a zöld energiaforrások támogatásával.

Párbeszéd Magyarországért eredete

A Párbeszéd Magyarországért Pártot a Lehet Más a Politika (LMP) egykori tagjai alapították, akik a pártból való kilépésüket követően új politikai platformot hoztak létre. A Párbeszéd a magyar politikai színtéren egy olyan alternatívát kíván nyújtani, amely a zöld és baloldali értékek mentén kíván politizálni, fokozott figyelmet fordítva a társadalmi párbeszéd és konszenzus kialakítására.

Párbeszéd Magyarországért különböző értelmezései

  • Politikai szempont: A Párbeszéd elsősorban a társadalmi egyenlőség, az ökológiai fenntarthatóság és a demokratikus részvétel előmozdítására törekszik.
  • Társadalmi szempont: A párt kezdeményezéseit gyakran a fiatalabb, városi lakosság támogatja, akik érzékenyebbek a környezeti és társadalmi kérdésekre.

Példamondatok a Párbeszéd Magyarországért szóval

  • „A Párbeszéd Magyarországért Párt kampányol a zöld energiaforrások használatának növeléséért.”
  • „A Párbeszéd fontos szerepet tölt be a magyar politikai életben, különösen a társadalmi és környezeti kérdések terén.”

Szinonimák és kapcsolódó kifejezések

  • Zöld-baloldali párt
  • Társadalmi igazságosságért küzdő politikai mozgalom

További olvasnivalók

A Párbeszéd Magyarországért Párt tevékenységéről, politikai álláspontjairól és történetéről bővebben olvashat a következő forrásokban:

A Párbeszéd Magyarországért Párt a magyar politikai élet egyik fontos szereplője, különösen a zöld és társadalmi kérdésekben játszik meghatározó szerepet.

« Vissza a szójegyzékbe