LMP – Magyar Zöld Párt

« Back to Glossary Index

LMP – Magyar Zöld Párt jelentése

Az LMP, teljes nevén Lehet Más a Politika – Magyar Zöld Párt, egy magyarországi politikai párt, amely 2009-ben alakult. A párt az ökológiai fenntarthatóságot, a társadalmi igazságosságot és a gazdasági fejlődés zöld alapú újragondolását helyezi előtérbe. Célja, hogy alternatívát nyújtson a hagyományos politikai pártokkal szemben, kiemelten foglalkozva a környezetvédelemmel és a társadalmi egyenlőséggel.

LMP – Magyar Zöld Párt eredete

Az LMP 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy új szemléletet vigyen a magyar politikába, amelyben a zöld politika és a fenntarthatóság kérdései központi helyet kapnak. A párt megalapítása a környezettudatos és társadalmilag elkötelezett polgárok kezdeményezésére történt, akik változást szerettek volna elérni a politikai rendszerben.

LMP – Magyar Zöld Párt különböző értelmezései

  • Politikai szempont: Az LMP egyike azon kevés pártoknak Magyarországon, amelyek az ökológiai fenntarthatóságot és a zöld gazdaság fejlesztését prioritásként kezelik.
  • Társadalmi szempont: A párt programja széles körben támogatást nyújt azoknak, akik a környezeti fenntarthatóság mellett az igazságosabb társadalmi rend kialakítását is fontosnak tartják.

Példamondatok az LMP – Magyar Zöld Párt szóval

  • „Az LMP – Magyar Zöld Párt kiemelten kezeli a megújuló energiaforrások bővítésének kérdését.”
  • „Az LMP folyamatosan harcol a zöldterületek védelme és a környezetszennyezés csökkentése érdekében.”

Szinonimák és kapcsolódó kifejezések

További olvasnivalók

Az LMP – Magyar Zöld Párt történetéről, politikai programjáról és aktuális tevékenységéről bővebben olvashat a következő forrásokban:

Az LMP továbbra is fontos szerepet tölt be a magyar politikai életben, különösen a zöld és társadalmi kérdésekben, melyek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a közbeszédben.

« Vissza a szójegyzékbe