Mi Hazánk Mozgalom

« Back to Glossary Index

Mi Hazánk Mozgalom jelentése

A Mi Hazánk Mozgalom egy magyarországi politikai párt, amely 2018-ban alakult. A pártot Toroczkai László és más volt Jobbik-tagok hozták létre, akik a Jobbik által tett mérsékelt irányváltás után távoztak az eredeti pártból. A Mi Hazánk Mozgalom jobboldali, nemzeti radikális ideológiát képvisel, hangsúlyozva a nemzeti szuverenitást, a bevándorlásellenességet és a keresztény konzervatív értékeket.

Mi Hazánk Mozgalom eredete

A Mi Hazánk Mozgalom 2018-ban jött létre, miután Toroczkai László és néhány társa kilépett a Jobbikból. A pártalapítás közvetlen oka a Jobbik politikai irányvonalának változása volt, amely szerintük túlságosan elfogadóvá vált a liberális és centrista nézetek felé. A Mi Hazánk Mozgalom célja, hogy visszatérjen a Jobbik eredeti, radikálisabb nemzeti értékeihez.

Mi Hazánk Mozgalom különböző értelmezései

  • Politikai szempont: A Mi Hazánk Mozgalom célja, hogy képviselje a magyarországi szélsőjobboldali nézeteket, amelyek a nemzeti identitás megőrzését, az illegális bevándorlás elleni szigorú fellépést és a hagyományos családmodell védelmét tartják fontosnak.
  • Társadalmi szempont: A párt megosztó lehet a magyar társadalomban, mivel nézetei és politikái polarizálóak és ellentmondásosak lehetnek.

Példamondatok a Mi Hazánk Mozgalom szóval

  • „A Mi Hazánk Mozgalom gyakran szervez tüntetéseket az illegális bevándorlás és a kormányzati politikák ellen.”
  • „Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, ismert az éles retorikájáról a nemzetbiztonsági kérdésekben.”

Szinonimák és kapcsolódó kifejezések

  • Nemzeti radikális párt
  • Jobboldali politikai mozgalom

További olvasnivalók

A Mi Hazánk Mozgalomról és annak politikai tevékenységéről további információkat találhat a következő hivatalos és hírportálokon:

A Mi Hazánk Mozgalom egy markánsan jobboldali, radikális politikai erő Magyarországon, amely az utóbbi években jelentős hatást gyakorolt a magyar politikai diskurzusra.

« Vissza a szójegyzékbe