Long tail kulcsszó

« Back to Glossary Index

Long tail kulcsszó (hosszú farok kulcsszó): A „long tail” kifejezés a statisztikai eloszlás egy bizonyos formájára utal, ahol a grafikon „farka” hosszú és lejtő. A SEO (keresőoptimalizálás) és az online marketing kontextusában a „long tail kulcsszó” olyan specifikus és gyakran hosszabb kifejezésekre utal, amelyek kevésbé népszerűek és kevésbé versenyeznek, mint a rövid, általánosabb kulcsszavak.

Ez a specifikusság azonban azt is jelenti, hogy a felhasználók, akik ezekkel a kulcsszavakkal keresnek, gyakran pontosabb elképzeléssel rendelkeznek arról, amit keresnek. Ennek eredményeként a long tail kulcsszavakkal érkező látogatók gyakran magasabb konverziós rátával rendelkeznek, mivel pontosabban azonosították igényeiket vagy problémáikat.

Például, míg a „cipő” egy általános kulcsszó lehet, a „női futócipő vörös színben 38-as méret” egy long tail kulcsszó, amely sokkal specifikusabb és célorientáltabb. A vállalkozások és a weboldalak gyakran a long tail kulcsszavakra összpontosítanak, hogy növeljék a látogatottságot és a konverziót, mivel ezek a kifejezések kevésbé versenyeznek és gyakran olcsóbbak a keresőmotorok hirdetési platformjain.

Kapcsolódó téma

« Vissza a szójegyzékbe