Kulcsszó

« Back to Glossary Index
GPT

Kulcsszó vagy keyword magyarul

Jelentése

A „kulcsszó” fogalma széles körben használt kifejezés, amely leggyakrabban a keresőmotorok és az online tartalom kapcsán merül fel. Egy kulcsszó vagy kulcsszavak egy adott témához, tárgyhoz, kérdéshez vagy információhoz kapcsolódó szavak vagy kifejezések, amelyeket az emberek beírnak a keresőmotorokba, amikor információt keresnek az interneten. A kulcsszavak fontosak a SEO (keresőmotor-optimalizálás) szempontjából, mivel segítenek abban, hogy egy weboldal jobban teljesítsen a keresési eredményekben, ezáltal növelve annak láthatóságát és látogatottságát.

Eredete

A kulcsszó koncepciója az internetes keresés és a digitális marketing fejlődésével vált széles körben ismertté. Az információkeresési szokások és a keresőmotorok algoritmusainak fejlesztése tette szükségessé, hogy a weboldalak tartalmát úgy optimalizálják, hogy az megfeleljen a felhasználók keresési szándékainak.

Példák a használatra

  1. Egy webáruház, amely sportcipőket árul, valószínűleg olyan kulcsszavakat használ, mint a „futócipő”, „kosárlabda cipők”, vagy „vízálló túracipő”, hogy a potenciális vásárlók könnyebben rátaláljanak a termékeire.
  2. Egy blog, amely utazási tippeket oszt meg, kulcsszavakat mint „olcsó szállások Párizsban”, „legjobb éttermek Rómában” vagy „utazási tippek kezdőknek” használhatja, hogy célzott látogatókat vonzzon.

Szinonimák

  • Keresési kifejezés
  • Keresőszó

Kapcsolódó idegen szavak, kifejezések

  • SEO (Search Engine Optimization, azaz keresőmotor-optimalizálás)
  • Keyword research (kulcsszó kutatás)
  • Content marketing (tartalommarketing)

További olvasnivaló

A kulcsszavak és azok hatékony használatának megértése elengedhetetlen a digitális tartalom és a weboldalak sikeréhez. Ezért ajánlott a témában mélyebb ismereteket szerezni, például SEO-val és online marketinggel foglalkozó szakmai blogokon, weboldalakon keresztül. Ezek a források gyakran kínálnak útmutatást a kulcsszókutatás, a tartalom optimalizálás és a keresőmotorokban való jobb teljesítmény eléréséhez szükséges stratégiák kialakításához.

« Vissza a szójegyzékbe