Google

« Back to Glossary Index
GPT

Google jelentése

A Google egy amerikai technológiai vállalat, amelyet 1998-ban alapítottak Larry Page és Sergey Brin a Stanford Egyetemen végzett PhD-kutatásuk alapján. A Google elsődlegesen internetes keresőszolgáltatásként vált ismertté, de mára számos más területen is tevékenykedik, beleértve a reklámtechnológiákat, a keresőalgoritmus-fejlesztést, a felhőalapú szolgáltatásokat, valamint a hardvereket és a szoftvereket.

A Google szolgáltatásai

A Google számos népszerű terméket és szolgáltatást fejlesztett ki az évek során, többek között:

  • Gmail: E-mail szolgáltatás
  • Google Maps: Térképszolgáltatás és útvonaltervező
  • Google Drive: Felhőalapú tárolószolgáltatás
  • Android: Mobil operációs rendszer, amely a legtöbb okostelefonban megtalálható

Google és az innováció

A Google ismert innovatív megközelítéséről, amely magában foglalja az AI és a gépi tanulás legújabb fejlesztéseit. Az általuk fejlesztett algoritmusok, mint például a PageRank, forradalmasították az információk keresésének módját az interneten, és a vállalat folyamatosan kutat új módokat a technológiai fejlődés elősegítésére.

A Google hatása

A Google jelentős hatással van a globális információs társadalomra, az adatkezelésre és a magánélet védelmére vonatkozó viták középpontjában áll. Számos jogi és etikai kérdést vet fel a felhasználói adatok kezelésével kapcsolatban, amelyek globális szinten érintik az internetezők milliárdjait.

További információk

További részletekért a Google vállalatról és annak szolgáltatásairól látogass el a Google hivatalos weboldalára.

Kapcsolódó kifejezések

  • SEO (Search Engine Optimization): Keresőoptimalizálás, amely a weboldalak Google keresőben való láthatóságának javítására irányul.
  • AdWords: Google hirdetési platform, amely lehetővé teszi a hirdetések megjelenítését a Google keresőben és partnereinél.
  • Google Analytics: Webanalitikai szolgáltatás, amely részletes statisztikákat nyújt a webhelyforgalomról és a látogatók viselkedéséről.

Kapcsolódó téma

« Vissza a szójegyzékbe