Interior design

« Back to Glossary Index

Interior design jelentése magyarul

Alapjelentés: Az „interior design” kifejezés magyarul „belsőépítészetet” jelent, ami az épületek, lakások, irodák és egyéb terek belső terének tervezésével foglalkozik. Ez magában foglalja a helyiségek elrendezését, a bútorok és kiegészítők kiválasztását, valamint a színek és anyagok harmonikus összehangolását.

Szélesebb kontextusban: A belsőépítészet nem csupán esztétikai szempontokat vesz figyelembe, hanem a funkcionalitást és a lakók vagy használók komfortját is előtérbe helyezi, miközben figyelemmel van az építészeti adottságokra és a helyiség adta lehetőségekre.

Interior design eredete

Az „interior design” kifejezés az angol nyelvből származik, ahol az „interior” belsőt, a „design” pedig tervezést jelent. A belsőépítészet mint fogalom a 20. század elején kezdett el kialakulni, amikor az építészet és a dekoráció elkezdett külön szakmáként funkcionálni.

Interior design szinonimái és kapcsolódó kifejezések

  • Belsőépítészet
  • Lakberendezés
  • Enteriőr design

Idegen szavak, kifejezések

  • Interior designer (angol): belsőépítész vagy lakberendező
  • Décorateur d’intérieur (francia): belsőépítész

Interior design a mondatban

  • „A modern interior design elvei szerint tervezett iroda nem csak esztétikus, hanem fokozza a munkatársak produktivitását is.”
  • „Az interior designer feladata, hogy maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló teret és komfortos, funkcionalitást szolgáló környezetet teremtsen.”

A belsőépítészet, vagy ahogy angolul mondják, az interior design, egy összetett szakterület, amely az esztétika, a funkcionalitás és az emberi kényelem egyensúlyának megteremtésére törekszik az épített környezetben. Ez a terület számos lehetőséget rejt magában a kreativitás és az innováció terén.

Kapcsolódó témák

BOAT INTERIOR DESIGN – LUXURY YACHT DESIGNERS -LUKACS & MATE

lakberendezők és tervezőmérnökök, árak 2024

« Vissza a szójegyzékbe