Copywriting

Copywriting jelentése
« Back to Glossary Index

Copywriting jelentése

A „copywriting” szó a reklám és marketing területén használatos kifejezés, amely a meggyőző és értékesítést elősegítő szövegek írását jelenti. A copywriting célja, hogy felkeltse az olvasók érdeklődését és rávegye őket a termék vagy szolgáltatás megvásárlására. Ebben az esetben a „copy” szó a reklámszövegírásra utal, míg a „writing” az írást jelenti.

Copywriting eredete

A kifejezés az angol nyelvből származik, ahol a „copy” szó jelentése lehet másolat, példány, vagy ebben az esetben szöveg. A „writing” szó pedig írást jelent. A copywriting fogalma a 19. századi reklámipar fejlődésével vált elterjedtté, amikor is az újságokban és más nyomtatott médiumokban megjelent hirdetések írása vált szükségessé.

Copywriting használata és jelentősége

A copywriting használata széles körben elterjedt a marketing és reklám világában. Egy jól megírt szöveg hatalmas hatással lehet a célcsoport viselkedésére és döntéseire. Egy hatékony copy segíthet növelni egy termék értékesítését, javítani egy vállalat márkaértékét, vagy akár megváltoztatni az emberek viselkedését vagy hozzáállását egy adott témához.

Példák copywriting használatára:

  1. Reklámok: Nyomtatott és digitális hirdetésekben a szöveg arra ösztönöz, hogy vásároljunk vagy érdeklődjünk egy termék iránt.
  2. Weboldalak: A weboldalak tartalma, beleértve a termékleírásokat és blogbejegyzéseket is, amelyek célja információ szolgáltatása és az olvasók bevonása.
  3. E-mail marketing: Promóciós e-mailek, amelyek új termékeket, akciókat hirdetnek vagy híreket közölnek, céljuk a fogyasztók aktivitásának ösztönzése.

Copywriting szinonimái és kapcsolódó kifejezések

  • Reklámírás
  • Szövegírás
  • Tartalomgyártás

További olvasnivalók és erőforrások

A copywriting világában való elmélyüléshez érdemes követni a marketing és reklám területének szakmai blogjait, könyveket olvasni a témában, és tanfolyamokon részt venni. Az alábbi weboldalakon található további információk és erőforrások:

« Vissza a szójegyzékbe