Bespoke

« Back to Glossary Index


Bespoke:
A „bespoke” angol kifejezés olyan termékekre vagy szolgáltatásokra utal, amelyeket teljesen az ügyfél egyedi igényei és specifikációi szerint készítenek. Eredetileg a szabóiparból származik, ahol a „bespoke tailoring” (egyedi szabású ruhakészítés) azt jelenti, hogy a ruhákat az ügyfél testméreteihez és stíluspreferenciáihoz igazítják.

A szélesebb értelemben vett „bespoke” kifejezés ma már bármilyen személyre szabott, egyedi tervezésű termékre vagy szolgáltatásra alkalmazható. Ilyen lehet például a bútorkészítésben a „bespoke furniture„, azaz a vevő speciális kívánságai alapján készült bútor. Ez a kifejezés hangsúlyozza az egyediséget, a magas színvonalú kézműves munkát és az ügyfél igényeinek teljeskörű figyelembevételét a termék vagy szolgáltatás létrehozásakor.

Példamondatok a „bespoke” kifejezés hasnzálatáról

  1. Eredeti angol mondat:Drawing from a deep well of expertise in modern yacht aesthetics, catamaran layouts, and river boat plans, our mission is to craft bespoke marine designs tailored to individual desires.” Magyar fordítás: „Modern jachtok esztétikája, katamarán- és folyami hajótervek terén szerzett mély szakértelmünkből merítve, küldetésünk egyedi kívánságokra szabott, személyre szabott tengeri tervek készítése.”
  2. Példamondat:Our bespoke furniture is designed to fit perfectly into your living space.” Fordítás:Egyedi bútorainkat úgy tervezzük, hogy tökéletesen illeszkedjenek az Ön életterébe.”
  3. Példamondat: „We offer bespoke tailoring services, ensuring that each suit is a perfect match for the client’s style and measurements.” Fordítás: „személyreszabott szolgáltatásokat kínálunk, biztosítva, hogy minden öltöny tökéletesen megfeleljen az ügyfél stílusának és méreteinek.”
  4. Példamondat: „The architect created a bespoke kitchen design that reflected the homeowner’s love for modern art.” Fordítás: „Az építész egy olyan egyedi konyhatervet készített, amely tükrözi a háztulajdonos modern művészet iránti szeretetét.”
  5. Példamondat: „They specialize in bespoke travel experiences, catering to the unique interests and needs of each traveler.” Fordítás: „Egyedi utazási élményekre szakosodtak, minden egyes utazó egyedi érdeklődésének és igényeinek megfelelően.”

Ezek a példamondatok bemutatják, hogyan használható a „bespoke” szó különböző kontextusokban a személyre szabott, egyedi termékek és szolgáltatások leírására.

Kapcsolódó tartalom

Wonderschmidt transforms moments with custom printing. Explore personalized gifts, kitchen essentials, and more. Elevate your everyday with us!

« Vissza a szójegyzékbe