Kőzetgyapot

« Back to Glossary Index

Jelentés: A kőzetgyapot egy mesterséges szálas anyag, amelyet elsősorban bazalt vagy egyéb magmás kőzetek, mint például diabáz vagy dolomit felolvasztásával és szálakba húzásával állítanak elő. A kőzetgyapotot gyakran használják hő- és hangszigetelő anyagként az építőiparban, mivel kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és ellenáll a magas hőmérsékletnek is.

Alkalmazás: A kőzetgyoat széles körben alkalmazzák az építőiparban, különösen:

  1. Hőszigetelés: Házak, irodák, ipari épületek falainak, padlóinak, mennyezeteinek és tetőinek hőszigetelésére használják. Különösen előnyös az energiatakarékosság szempontjából, mivel segít csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket.
  2. Hangszigetelés: A kőzetgyapot jó hangelnyelő képessége révén hatékonyan csökkenti a zajszintet és javítja az akusztikát épületekben, stúdiókban és színházakban.
  3. Tűzvédelem: A kőzetgyapot ellenáll a magas hőmérsékletnek és nem éghető, ezáltal jelentősen hozzájárul az épületek tűzbiztonságához.
  4. Környezeti előnyök: A kőzetgyapot újrahasznosítható és tartós, így hozzájárul az építőanyagok fenntartható felhasználásához.

Összességében a kőzetgyapot egy sokoldalú, hatékony szigetelő anyag, amely hozzájárul az épületek energiatakarékosságához, kényelméhez és biztonságához.

Kapcsolódó téma

Kőzetgyapot vagy polisztirol (EPS, grafitos) homlokzati hőszigetelés? Előnyök, hátrányok, árak összehasonlítása
« Vissza a szójegyzékbe