Aura

« Back to Glossary Index

Aura jelentése

Magyarul: Az „aura” szó többféle jelentéssel bír. Általánosan egy láthatatlan, érzékelhető mezőként írható le, amely körülveszi a személyeket vagy tárgyakat, különösen spirituális vagy metafizikai kontextusban. Ezen kívül az orvostudományban specifikus tünetegyüttesként emlegetik, amely bizonyos típusú fejfájások, például a migrén előjeleként szolgálhat.

Angolul: Aura

Aura eredete

A szó a latin „aura” szóból származik, ami ‘levegő’, ‘szellő’ vagy ‘fény’ jelentéssel bír. Az idők során a szó spirituális és pszichológiai kontextusban is elterjedt, ahol az emberek kisugárzását, vagyis egyfajta „energiamezőt” jelöli, amely állítólag körüllengi őket.

Aura különböző jelentései és használata

  1. Spiritualitás és ezotéria: Az aura itt egy személy vagy tárgy körüli energiamezőt jelöl, amelyet néhányan képesek „látni” vagy érzékelni. Ez az energia állítólag színes, és változhat a személy hangulata vagy lelki állapota szerint.
  2. Orvostudomány: Különösen a neurológiában az aura a migrén egyik előjeleként ismert, amely látási zavarokkal, beszédértési nehézségekkel vagy más érzékelési anomáliákkal járhat.
  3. Általános használat: Néha az „aura” szót egy személy vagy hely különleges, megmagyarázhatatlan hangulatának leírására használják. Például: „Mystikus aurája van.”

Példamondatok az „aura” szó használatára

  1. Sokan hisznek abban, hogy az aura változásai tükrözik a testi és lelki egészséget.
  2. A migrénes rohamokat gyakran előzi meg egy aura, ami látási zavarok formájában jelentkezik.
  3. Az ősi templom aura magával ragadó volt.

Aura szinonimái

  • Energia
  • Kisugárzás
  • Mező

Ajánlott olvasmányok és további információk

Az aura fogalmának mélyebb megértéséhez ajánlott a következő témákkal kapcsolatos cikkeket olvasni:

Ezek a témakörök segítenek jobban megérteni, hogy az „aura” hogyan kapcsolódik az emberi testhez és lélekhez különböző perspektívákból.

« Vissza a szójegyzékbe